Battle: Danmarks Største Portrætmaler

Til lykke til Stine Hvid som vandt juryens pris
Til lykke til Bogdan Scutaru med publikumsprisen

Ni kunstnere battlede om at blive “Danmarks Største Portrætmaler”. Konkurrencen foregik på Nytorv midt i Slagelse. Her er 3 trekanter opstillet. Hver kunstner fik tildelt en side at male på. Hver side måler 3.6 x 3.6 meter. 

Vinderen blev kåret af juryen lørdag kl. 16 på Nytorv. Juryen bestod af: Simone Åberg Kærn, Henrik Broch-Lips, Brandon Lewis, Katrine Ring og Knud Erik Sørensen. Læs mere om Juryen 

Juryens pris gik til Stine Hvid for hendes portræt af rapperen Tessa. 

Publikumsprisen gik til Bogdan Scutaru for hans portræt af Kongen (majestæter i tre generationer). 

Kunstnerne valgte selv, hvilken person, de ønskede at portrættere. Det skulle være en nulevende person, der er kendt i offentligheden. Her kan du se fotos af de endelige portrætter. Kig ind på vores Facebook-side for flere fotos og omtale.  

 

AK: Jeg har valgt at portrættere Hella Joof. Hella har altid stået for mig som en utroligt smuk og inspirerende person, der virker til at være i god kontakt med sig selv. Når jeg forestiller mig at sidde i et rum med hende, kan jeg næsten mærke, hvordan skuldrene sænker sig, og atmosfæren fyldes med varme. Jeg er inspireret af hendes evne til at appellere til det bedste i os alle, sammen med en humoristisk og jordnær tilgang, gør hendes perspektiver både relater bare og dybt lærerige.

Hella Joof SSAF2024 Foto: Patrick Dufreche

Bogdan Scutaru: Kong Frederik. I’ve been sitting on this idea for a while because it might not be very original and other people might have the same choice. I decided I will paint King Frederik. I think that it would be an interesting contemplation of the generational shift among the royals. I also think it’s interesting to see if the change means something for people on a personal level. 

Jens Stentoft: Jeg vil gerne male komikeren Heino Hansen. Han har så meget godt at sige om Slagelse. Heino kan p.t. ses i ”Forræder” på TV2 og har turneret land og rige rundt med sit show.

 

Heino Hansen SSAF2024 Foto: Jakob Eskildsen

Jakob Tolstrup: Jeg vil gerne male Knud Romer. I en verden hvor folk har travlt med at tale uden om og sige en hel masse uden at sige noget, er Knud Romer god til at sige en masse og samtidig være skarp og koncis. Han er en formidler af det svære og det tunge og til tider de ting som ingen har lyst til at høre og alligevel formår han at gøre det spiseligt for alle der har lyst til at lytte. Der er en evne, jeg beundrer

Knud Romer SSAF2024 Foto: Jakob Eskildsen

MPO: Jeg vil gerne male Svend Brinkmann. Brinkmann beskæftiger sig med forskning og formidling af viden(skab). Dette både i kraft af hans job som professor i psykologi, men også i radioprogrammer som Brinkmanns briks og generelt deltagelse i debatten. Han er kendt for sine anti-selvhjælpsbøger og sætter sig generelt i modpol til den stigende individualisme, der er sket i vores samfund over de sidste mange år. Det er et af de temaer, jeg selv beskæftiger mig meget med i mine malerier og en grund til, at jeg finder ham meget interessant. Jeg vil finde det spændende at forsøge mig med et portræt med noget psykologisk dybde, netop med denne mand

Svend Brinkmann SSAF2024 Foto: Jakob Eskildsen

Michael Wisniewski: Ghita NørbyJeg har valgt at portrættere Ghita Nørby, da Slagelse og omegn har den samme idyl og ro over sig, som Ghita havde i sine gamle film, langt ude på landet. Det er en ære for mig at skulle male Ghita.    

 

Stine Hvid: Tessa. Jeg har valgt Tessa, fordi hun er en kæmpe rollemodel for generationer på tværs af aldre.  

Især for ungdommen, som der pga. en rollemodel som Tessa, i dag tør bryde op med en lang række tabuer såsom; mobning, krænkelse, kvinders seksualitet og -frigørelse. Tessa er en mega sej kvinde. En mønsterbryder. En som tør stå op for sig selv og for andre, og som tør tale højt om alt det der plejer at skulle holdes lavt. Derfor er hun et forbillede for rigtig mange og også for mig.

Tessa SSAF2024 Foto: Jakob Eskildsen

Tattoo Mini: Melvin KakoozaJeg vælger Melvin Kakooza. Han er en sjov fyr og man bliver glad af at se ham. Han er indbegrebet af positivitet, han er altid glad! 

 

 
Melvin Kakooza SSAF2024 Foto: Jakob Eskildsen

Way79: Erik Clausen. Jeg vil gerne portrættere Erik Clausen. Erik er en ener i dansk film, kunst og kultur. 
Han er ramt af sygdom, men han er stadig aktiv fra han lejlighed/atelier på Vesterbro. Hans betydning for dansk kultur og for at udbrede den til “almindelige” danskere har været enorm. Erik er desuden en personlig ven, som jeg meget gerne vil ære med et portræt.

Erik Clausen SSAF2024 Foto: Patrick Dufrêche