Battle: Danmarks Største Portrætmaler

Ni kunstnere battler om at blive “Danmarks Største Portrætmaler”. Konkurrencen foregår på Nytorv midt i Slagelse. Her er 3 trekanter opstillet. Hver kunstner får tildelt en side at male på. Hver side måler 3.6 x 3.6 meter. 

Kunstnerne kan male i tidsrummet kl. 10 – 20 torsdag og fredag og lørdag fra kl. 10 – 15. Vinderen kåres af en kompetent jury lørdag kl. 16 på Nytorv. Juryen består af: Simone Åberg Kærn, Henrik Broch-Lips, Brandon Lewis, Katrine Ring og Knud Erik Sørensen. Læs mere om Juryen 

Kunstnerne vælger selv, hvilken person, de ønsker at portrættere. Det skal dog være en nulevende person, der er kendt i offentligheden. Portrætpersonerne offentliggøres kort før konkurrencen går i gang. 

 

AK: Jeg har valgt at portrættere Hella Joof. Hella har altid stået for mig som en utroligt smuk og inspirerende person, der virker til at være i god kontakt med sig selv. Når jeg forestiller mig at sidde i et rum med hende, kan jeg næsten mærke, hvordan skuldrene sænker sig, og atmosfæren fyldes med varme. Jeg er inspireret af hendes evne til at appellere til det bedste i os alle, sammen med en humoristisk og jordnær tilgang, gør hendes perspektiver både relater bare og dybt lærerige.

Bogdan Scutaru: Kong Frederik. I’ve been sitting on this idea for a while because it might not be very original and other people might have the same choice. I decided I will paint King Frederik. I think that it would be an interesting contemplation of the generational shift among the royals. I also think it’s interesting to see if the change means something for people on a personal level. 

Jens Stentoft: Jeg vil gerne male komikeren Heino Hansen. Han har så meget at sige om Slagelse. Heino kan p.t. ses i ”Forræder” på TV2 og har turneret land og rige rundt med sit show.

 

Jakob Tolstrup: Jeg vil gerne male Knud Romer. I en verden hvor folk har travlt med at tale uden om og sige en hel masse uden at sige noget, er Knud Romer god til at sige en masse og samtidig være skarp og koncis. Han er en formidler af det svære og det tunge og til tider de ting som ingen har lyst til at høre og alligevel formår han at gøre det spiseligt for alle der har lyst til at lytte. Der er en evne, jeg beundrer

MPO: Jeg vil gerne male Svend Brinkmann. Brinkmann beskæftiger sig med forskning og formidling af viden(skab). Dette både i kraft af hans job som professor i psykologi, men også i radioprogrammer som Brinkmanns briks og generelt deltagelse i debatten. Han er kendt for sine anti-selvhjælpsbøger og sætter sig generelt i modpol til den stigende individualisme, der er sket i vores samfund over de sidste mange år. Det er et af de temaer, jeg selv beskæftiger mig meget med i mine malerier og en grund til, at jeg finder ham meget interessant. Jeg vil finde det spændende at forsøge mig med et portræt med noget psykologisk dybde, netop med denne mand

Michael Wisniewski: Ghita NørbyJeg har valgt at portrættere Ghita Nørby, da Slagelse og omegn har den samme idyl og ro over sig, som Ghita havde i sine gamle film, langt ude på landet. Det er en ære for mig at skulle male Ghita.    

 

Stine Hvid: Tessa. Jeg har valgt Tessa, fordi hun er en kæmpe rollemodel for generationer på tværs af aldre.  

Især for ungdommen, som der pga. en rollemodel som Tessa, i dag tør bryde op med en lang række tabuer såsom; mobning, krænkelse, kvinders seksualitet og -frigørelse. Tessa er en mega sej kvinde. En mønsterbryder. En som tør stå op for sig selv og for andre, og som tør tale højt om alt det der plejer at skulle holdes lavt. Derfor er hun et forbillede for rigtig mange og også for mig.

Tattoo Mini: Melvin KakoozaJeg vælger Melvin Kakooza. Han er en sjov fyr og man bliver glad af at se ham. Han er indbegrebet af positivitet, han er altid glad! 

 

 

Way79: Erik Clausen. Jeg vil gerne portrættere Erik Clausen. Erik er en ener i dansk film, kunst g kultur. 
Han er hårdt ramt af sygdom, men han er stadig aktiv fra han lejlighed/atelier på Vesterbro. Hans betydning for dansk kultur og for at udbrede den til “almindelige” danskere har været enorm. Erik er desuden en personlig ven, som jeg meget gerne vil ære med et portræt.