Præsentation af alle kunstnere 2023
Som optakt til årets festival vises en fotodudstilling med Francois Debains på Slagelse Bibliotek. Her kan du et udvalg af de bedste street art fotos, som Francois har taget i forbindelse med festivalerne i 2021 og 2022. Der er også en Street Art bogudstilling på Biblioteket.
Ivan Tortajada kommer fra Valencia i Spanien. Ivan har altid været interesseret i kunst, men specielt hans hjembys årlige “Fallas” festival, hvor store flotte installationer opsættes i Valencias gader, har influeret Ivans passion.
Med inspiration fra Fallas festivalens tradition og udtryk, maler Ivan farverige vægmalerier, hvor han kombinerer geometri og organiske former i behagelige karakterer. Ivan ønsker at skabe smukke malerier for offentligheden, men inkorporer tit en dybere fortælling i sine motiver, ofte med fokus på LGBTQ-rettigheder og klimaproblematikker. Du kan følge Ivan på @ivantortajarda
Viv Magia er en finsk kunstmaler, med stor international erfaring. Viv Magia beskriver sin kunst som en blanding af realisme og symbolisme, tilføjet et sjæleligt og urbant tvist, som kommer til udtryk i hendes arbejde med stærke vibrerende farver og intuitive penselstrøg.
Ud over sine malerier, arbejder Viv Magia også med forskellige former for performancekunst, som hun ofte tilføjer til sine værker.
Du kan følge Viv Magia på @vivmagia.
Stine Hvid er en dansk Street Art kunstner med base i København. Stine har en kandidat i visuel design fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og fra Edinburgh College of Art, og har siden sin afgangseksamen i 2013, levet af sin kunst. Stines største passion er at male på gaden, og hun har lavet vægmalerier i lande som USA, Australien og det meste af Europa! Stine er også et kendt ansigt i forbindelse med Slagelse Street Art Festival, hvor hun har deltaget i både 2021 og 2022. Sidste år malede Stine et permanent værk, som kan ses ved indgangen til VestsjællandsCentret fra Jernbanegade. Vi er enormt glade for at have Stine med endnu en gang! Du kan følge Stine Hvid på @stinehvid
Uneg fra Mexico. Uneg er en Street Art kunstner fra Mexico City, hvor Uneg har studeret grafisk design og kommunikation på Escula National de artes plásticas. Den mexicanske kultur har stor betydning for Unegs kunst, og igennem 16 år som professionel, har han udviklet et udtryk, der fusionerer pop art og illustration, til en stil Uneg selv kalder naiv kunst.
Uneg har rejst verden rundt med sin kunst og udført en lang række projekter for store internationale brands, samt deltaget i et væld af festivaler. Du kan følge Uneg på @unegsurfer
Virvar er en dansk gadekunstner, med rødder i den østjyske kunstscene. Med en baggrund som illustrator, skaber Virvar dystopiske universer, som ofte italesætter samfunds-og klimaproblematikker.
Virvar har en lang række af offentlige værker i øst og Sønderjylland bag sic, samt en lang række af illustrationsopgaver for offentlige og private virksomheder. Du kan følge Virvar på @bo_virvar
Caligr er født og opvokset i Paris, hvorfra han igennem 90’erne blev dybt inspireret af klassisk kunst og Street Art. Selvom Caligr udstiller på gallerier, kan du tit kan finde hans kunst i forladte lagerbygninger og industrikvarterer, hvor hans personlige 3D universer og sjove karakterer ofte fremtræder.
Caligr deltog i sidste års festival, hvor han malede på Christiansgade. I år skal Caligr udføre et maleri på gulvet i @vestsjaellandscentret – og med Caligrs mesterlige brug af perspektiv, er vi sikre på at det bliver et rigtig spændende værk! Du kan følge Caligr på @caligr_one
Peter Skensved har skabt malerier over det meste af verden og deltager ved Slagelse Street Art Festivalen for 3. år i træk. I 2021 malede han illusionsmaleriet på hjørnet af Panorama (nu MovieHouse) biografen i Træskogården. Ud over at være kunstner er han også en del af styregruppen bag Slagelse Street Art Festival. Han har i mange år rejst verden tynd med sin kunst, men er også en del af trioen bag de to gavlmalerier “Dreng og Pige” ved Slagelse Station. Du kan følge Peter på
@peterskensved
Chus er en italiensk maler og illustrator. I 2016 flyttede han fra Firenze til København, hvor mødet med danske gadekunstnere fik Chus inspireret til at male vægmalerier. Siden har arbejdet med gadekunsten taget fart for Chus og bragt ham til en lang række af festivaler i hele Europa.
Chus maler surrealistiske og fantasifulde karakterer, som han bruger som platform til at tale om emner som sårbarhed, følelser, natur og mental sundhed. Du kan følge Chus på @chus.art
Nadim T. Alawi har malet med akryl og akvarel siden han var lille, men forelskede sig i 1997 spraydåsens magi. Siden har Nadim lavet et hav af håndmalede skilte, illustrationer, samt store vægmalerier og gavle.
Med mange års erfaring hjælper Nadim T. Alawi også andre kunstnere med at realisere deres kunst på gavle og vægge, igennem sit firma ‘Det gode selskab’. Du kan følge Nadim T. Alawi på @dgsogco.
Peter Bizk betegner sig selv som en ægte tech geek, med stor interesse for subkulturer og kreativitet. Peter Bizk har arbejdet med kunst og kultur hele sit voksenliv, og når han ikke maler, er Peter Bizk bagmanden bag en lang række kreative festivaler og events.
Peter Bizk arbejder både med traditionelle graffiti bogstaver og karakterer, men har også en stor interesse for digitale illustrationer og andre innoative værktøjer. Du kan følge Peter Bizk på @wishful.thinking.dk.
Ruskig Ångest er en legende inden for svensk Street Art og er anerkendt inden for den etablerede kunstverden. Med 40 års erfaring har Ruskig Ångest været med til et utal af kunstprojekter, som bevæger sig indenfor en bred vifte af udtryk og genrer.
Ruskig Ångest har siden 2007 været leder for Center För Urban Konst (@cfuksweden) i Malmø, som med deres projekt Hangaren, fortsat gør et enormt arbejde for at udbrede gadekunst i Sverige. Du kan følge Ruskigs Ångest arbejde på @parravonandreasson
Bukhie er en visuelt orienteret Urban kunstner og ildsjæl fra Århus, som har været aktiv i både gallerier og på den urbane scene igennem de sidste 15 år.
Eksperimenter med forskellige værktøjer, observationer og abstraktioner er kendetegnende for hans værker, hvor Bukhie prøver at skabe balance imellem organiske former og mekaniske udtryk. Du kan følge Bukhie på @bukhie_dk
Azit fra Danmark. Azit har malet graffiti siden 1994, og har siden han var helt lille tegnet. Azit er uddannet grafiker og har gået på en lang række kunstskoler for tegning og maleri, men graffiti og tegneserier fylder fortsat meget i hans udtryk.
Azits kunst afspejler hans personlige rejse, fyldt med indre konflikter, balance, kaos og kærlighed. Alt dette fragmenterer og genskaber Azit i sine malerier, for at inviterer beskueren ind i hans livsverden. Du kan følge Azit på @azit0ne
Nasty er en gadekunstner fra København, som har malet siden 1997. For Nasty er gadekunsten en evig jagt efter det perfekte værk, som for Nasty består af den perfekte kombination af flow, stil, farve og ide.
Friheden til at skabe er det vigtigeste element i Nastys værker, og kunsten er med til konstant at udfordre ham til at finde balance i livet. Nasty har rejst verden rundt med sin gadekunst og har deltaget i en lang række af festivaler og arrangementer. Du kan følge hans arbejde på @nastyaimdk
Seoul er en dansk Street Art maler, med rødder fra Syd Korea. Seoul er uddannet fra kunstakademiets arkitektskole og arbejder som designer og illustrator.
Under kunstnernavnet Seoul har hun udviklet en figur, inspireret fra hendes Syd Koreanske ophav, som går igen i mange af hendes malerier. Figurens udtryk er et løbende eksperiment for Seoul, hvor krop og rum udforskes i form, farve og rytme.
Vi glæder os til at se Seouls fantastiske figurer til Slagelse Street Art Festival. Seoul fra Danmark. Du kan følge Seoul på @buddyandseoul
Drømmeren maler legende bogstaver, som han konstant forsøger at dreje og vende til nye former. Med naive farver og figurer maler Drømmeren hvordan drømmeland ser ud, når han lukker øjenlågene.
Vi glæder os til at blive inviteret til drømmeland, når Drømmeren kommer til Slagelse Street Art Festival 2023. Du kan følge drømmeren på @droemmeren.
OJ Graff er en lokal kunstner fra Slagelse. OJ Graff har tegnet siden han var lille, men specielt klassisk graffiti og bogstaver fangede hans interesse som ung. Det seneste stykke tid har OJ Graff været fascineret af Street Art motiver og tematikker, som han forsøger at inkludere i sine malerier.
Slagelse Street Art Festival er OJ Graffs debut på Street Art scenen – og den lokale helt glæder sig til at hædre sin hjemby i sit værk! Du kan følge OJ Graff på @ojgraff.dk
Dato har malet siden 1984 og har specielt fundet sin inspiration fra New Yorks graffitiscene i 70’erne og 80’erne. I dag er Dato særdeles aktiv på den lovlige graffitiscene. Vi glæder os enormt til at se en af Jyllands graffitilegender på Slagelse Street Art Festival! Du kan følge Dato på @dato1.
Chio er en selvlært kunstmaler og fotograf, med base i København. Med en stor passion for former, farver og bogstaver, maler Chio legende og farverige malerier. Chio’s inspiration kommer fra hans mange rejser rundt i verden, som han flittigt bruger til at absorbere nye udtryk og stilarter i sin kunst.
Vi glæder os til at byde Chio velkommen til Slagelse Street Art Festival. Du kan følge Chio på @chiotheone.