20201001_130944 (1)

Murkunst_HPHansensplads_16

Værket er bestilt af Slagelse Forkønnelsesselskab

Lokation: Gavl ved P-plads på hjørnet af Løvegade og H.P. Hansens plads

Kunstner: Michael Wisnewski, Murkunst

Værket ”Fuglen er fløjet fra Reden” – en flot musvit er malet af Michael Wisniewski fra Murkunst i 2018 – et bestillingsværk fra Slagelse Forskønnelsesselskab.

Den 1. juni 2018 blev musvitten overdraget til offentligheden ved en rigtig festlig begivenhed i smukt solskin under de store træer mellem parkeringspladsen og biblioteket. Traktementet var bobler og kransekage, Formanden for Slagelse Forskønnelsesselskab, Vibeke Hvidtfeldt, overdrog formelt kunstværket til ZBC, som administrerer kollegiet, der gemmer sig bag gavlen. Og uddannelsesdirektør Mette Tram Pedersen kvitterede med en tale, hvor hun fortalte, at hun så motivet som et symbol på de unge mennesker i kollegiet, på vej ud i livet, op, ud i det fri, i færd med at afprøve muligheder og sprænge grænser.

På kommunens vegne takkede næstformanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Britta Huntley.

Michael Wisniewski takkede især Mette Tram Pedersen, fordi hun meget præcist havde forstået, hvad han havde ønsket at udtrykke med sit værk. Desuden fortalte han, at han havde valgt netop musvitten som motiv, fordi han anser den fugl for at være meget arbejdsom.

Der står et stort træ foran gavlen. Nogle mener at det skygger for meget for synet af maleriet, navnlig naturligvis om sommeren. Slagelse Forskønnelsesselskab har den holdning, at træet står fint hvor det står, og at det slet ikke gør noget, hvis folk bliver nysgerrige og går nærmere for at se motivet i sin helhed.

Læs mere: @murkunst.dk