MurkunstTogstationen

Murkunst_SlagelseStation1_17

Værket er bestilt af Slagelse Forkønnelsesselskab i 2016

Lokation: Gavl ved Slagelse Station. Værket består af to gavle i hver sin ende af samme bygning.

Kunstner: Michael Wisnewski, Murkunst

De to gavle var oprindelig tiltænkt to andre gavle i byen, men ejeren af de to ejendomme stillede hen mod slutningen af planlægningen nogle økonomiske krav, som Slagelse Forskønnelsesselskab ikke ville imødekomme, hvorfor det oprindelige projekt blev opgivet.

Ønsket om to flotte gavlmalerier blev imidlertid ikke opgivet, og en kontakt til Slagelse Boligselskab blev starten på et særdeles positivt samarbejde.

Ejendommen ved Slagelse Station rummer et antal ungdomsboliger og ejes af Slagelse Boligselskab fra 1. sal og op. Stueetagen ejes af Slagelse Kommune, som også blev en smidig samarbejdspartner.

Firmaet Murkunst.Dk bestod af tre kunstnere: Michael Wisniewski, Ulrik Schiødt og Peter Skensved. De tre udførte arbejdet på de to gavle i løbet af fjorten dage, og deres fællesskab i arbejdet var så tæt, at det i dag ikke er muligt at sige, hvem der har malet hvilke strøg.

Ideen bag de to gavle var fra første færd tæt forbundet med bevidstheden om Slagelse som uddannelsesby. Motivet skulle afspejle ungdom, uddannelse, drømme, fremtid. Da værkerne blev flyttet til ungdomsboligerne ved stationen blev temaet yderligere understreget, og der blev tilføjet en dimension om rejser og udlængsel. Ved et mere grundigt kig på motivet på begge gavle, genkendes desuden tydeligt jernbanens placering i byen.

Værket blev overdraget til byen ved en festlig reception afholdt på perron 5, mellem sporene til fjerntogene og til Høng-Tølløsebanen, og de højtidelige taler blev afbrudt af munter latter i takt med at togene buldrede forbi og gjorde det umuligt at høre hvad der blev sagt.

Læs mere: @murkunst.dk