SctmichaelogdragenSMN

SctMichaelsNat_Christiansgade_19

Værket er bestilt af Sct Michaels Nat i 2022

Lokation: Gavl i Christiansgade

Kunstner: IfUK, Institut for Urban Kunst

Gavlmaleri af Sct Michael og Dragen. Gave til Slagelse fra foreningen bag Kulturnatten i Slagelse, Sct Michaels Nat.

Værket blev indviet i forbindelse med Kulturnatten 2022. Ved indvielsen deltog borgmester Knud Vincents, formand Janette Christensen og Institut for Urban Kunst (IfUK).

Galvmaleriet er udført af Peter Skensved og Jens Stentoft fra Institut for Urban Kunst. De to kunstnere har haft den store pensel og tommestok fremme for at kunne male det kæmpe maleri, som er 16 m højt og 30 m bredt. Og kunstnerne har selvfølgelig også måtte bruge lifte, som er leveret af Slagelse Liftudlejning. Team IfUK består også af Lars Pedersen og Søren Bendixen, som assisterede fra “jorden”.

Motivet er Sct Michael og Dragen, som du kender fra springvandet ved Sct Mikkels kirke. Sct Michael er Slagelses skytshelgen. Dragedræberen” Sct Michael er tit afbildet med et sværd, som han bruger, når han besejrer ”dragen”, som er symbolet på det onde. Situationer, hvor det gode besejrer det onde, bliver vi aldrig trætte af. Sankt Michael hedder også Mikkel, da det er den danske version af navnet Michael. Kulturnatten er opkaldt efter Sct Michael. Kulturnatten holdes hver år på den sidste fredag i september, tæt på Mikkelsdag, som er d. 29. september.

Læs mere: @institutforurbankunst, @sct.michaels.nat